VECKOMATSEDEL | v. 31

Om ni har sett min video som jag la upp här för några dagar sen, så vet ni att jag pratar lite om vegomat och jag nämnde det lite hastigt i ett tidigare inlägg. Nu har jag helt börjat äta endast vegetariskt, och i och med att det är så nytt för mig så blir det till att prova massa nya saker och hitta sånt jag gillar och inte gillar. Jag har blivit väldigt open minded de senaste åren när det kommer till mat. Som barn var jag ganska så kräsen.
 
Jag tänkte i alla fall dela med mig av vad vi ätit den här veckan. Jag har som sagt inte riktigt satt någon stämpel på mig själv utan jag äter vegetariskt(lakto-ovo) och provar mig fram med olika substitut till mejeriprodukter för att se vad som funkar. Tex så gjorde vi tsatsiki med alpro yoghurt. Jag länkar alla recept också såklart!
 
 
Jag har faktiskt testat att göra de här en gång förut men då blev det en total flopp, men det var endast för att jag inte kramade ur tillräckligt med vatten ur grönsakerna. Den här gången blev de lyckade dock och väldigt goda. Jag valde att servera de tillsammans med tsatsiki och sallad. 
 
 
Vi äter väldigt ofta korvstroganoff här hemma så det fick bli en vegetarisk variant på den. Vill man så kan man ju utesluta mozarellan för jag tyckte inte den bidrog sådär jättemycket. Det roliga här är ju att det smakar exakt som korvstroganoff bara att du inte har korvbitarna, vilket helt ärligt så har jag aldrig riktigt gillat falukorv. Mycket god och får helt klart godkänt!
 
 
Den här lasagnen är så otroligt god och den här gången stod faktiskt min sambo för matlagandet i och med att jag inte var hemma. Den här lasagnen har vi gjort förut redan innan jag bestämde mig för att äta vegetariskt och den är verkligen supergod. Mycket godare än en vanlig lasagne, det är så mycket smak i den.
 
 
TORSDAG - Bolognese
En klassisk bolognese gjord på vegofärs. I receptet står det att man ska ha vegetariska chorizokorvar men jag struntade i det. Den här bolognesen är ljuvlig och smakar precis som en klassisk bolognese. Det här är också första gången som jag lagade mat med vegofärs, och jag lovar dig om man inte visste om att det var vegofärs så skulle man tro att det var en vanlig köttfärssås. Handen på hjärtat. Men det är det jag säger i min video också, det är inte köttet i rätten som gör den god. Det är ju alla andra kryddor och smaker.
 
Jag struntar faktiskt i att länka fredagens recept då det inte alls blev bra. Vi gjorde en paj med vegofärs och den blev inte god. Innan jag började äta vegetariskt så har vi gjort en jättegod köttfärspaj som är en favorit här hemma, tänkte att jag ska testa att göra det receptet den här veckan fast med vegofärs. Återkommer med resultat! Annars är jag väldigt nöjd med veckans recept.