Tårtbak & Semester

Nu har jag äntligen semester! Snacka om att den har varit efterlängtad. Det är ju första gången nu som jag har ett heltidsjobb(typ heltidsjobb) och jobbar såhär mycket och länge, så jag har aldrig längtat så mycket till ledighet som nu. Den här veckan har jag bara tagit det lugnt och förberett mig för vår kroatienresa på söndag. Idag har det däremot varit tårtbak, då min pojkvän och sambo fyller år på söndag när vi åker så ska vi ha lite födelsedagsfirande idag.
 
Jag har försökt mig på att baka tårta ett fåtal gånger tidigare, men först nu när jag haft några misslyckanden och lärdomar så känns det rätt bra att baka tårta. Dessutom är det riktigt roligt att baka tårta. Jag är som sagt ingen expert, men det blev ganska så bra ändå. Nu får vi bara hoppas på att de smakar gott vilket är det viktigaste.
 
 
Jag själv gillar att göra små tårtor och eftersom att det blev lite för lite med bara en så gjorde jag faktiskt två olika. Dessa är gjorda i 15 cm formar och den ena är en tårta med grädde och chokladmousse samt täckt med nötcreme och den andra är en klassisk jordgubbstårta med jordgubbar och vaniljkräm.